11, Tyskergaarden - Lokalhistorie for Tikøb Kommune

Søg
Go to content

Main menu:

11, Tyskergaarden

De enkelte ejerlav > Reerstrup > Reerstrupvej
Tyskergaarden

af Kjeld Damgaard

Gården blev opført i 1897-98 efter at den gamle gård, som lå noget østligere, var totalt nedbrændt i 1897. Gården tog dog sit gamle navn med sig - idet det dog skal bemærkes, at den helt oprindeligt blev kaldt "Karfoffelgaarden". Men lokalbefolkningen kaldte hurtigt ejendommen for Tyskergaarden - det var jo tyske indvandrere, som boede her.

Efter genopførelsen blev ejendommen drevet som almindeligt landbrug. En senere ejer, Jørgen Nielsen, forsøgte at ændre navnet til Reerstrupgaard, men glemte efter alt at dømme, at få kgl. bevilling til navneskiftet. I alt fald optræder det gamle navne, Tyskergaarden, fortsat på kortene over området.

Lokalbefolkningen fortsatte da også med at kalde gården for Tyskergaarden. Kun da Jørgen Nielsens hustru, Agnete Nielsen i årene 1995-2000 drev en større produktion og salg af krydderier, urter m.v., blev stedet også kendt under navnet "Krydderiget".

Ejeren fra 1999 er Søren Leth Truelsen, som dog bor på Sydergaarden i Søholm. Han har derfor udlejet gårdens bygninger til forskellige formål. Bl.a. har musikeren Jan Glæsel i en periode drevet grill-kurser fra ejendommen. Landbrugsdriften er nu nedlagt og jorderne bortforpagtet.

I 2011 blev ejendommen udbudt til salg, men den ejes dog fortsat af Søren Leth Truelsen.
Tyskergaarden fotograferet i 1915...
... og i februar 2011.
 
Back to content | Back to main menu