145, "Luna" - Lokalhistorie for Tikøb Kommune

Søg
Go to content

Main menu:

145, "Luna"

De enkelte ejerlav > Mørdrup > Mørdrupvej

"Luna” fotograferet i 1999 - set fra Mørdrupvejen. I forbindelse med en facaderenovering i 2005 forsvandt desværre navnet på facaden, men det er jo ikke for sent at genopsætte navnet?

Mørdrupvej 145:
Villa "Luna"


af Kjeld Damgaard

Arbejdsmand Svend Jensen købte i 1940 en  788 kvadratmeter stor grund  af Bybjerggaards jorder på hjørnet af Mørdrupvejen og indkørslen til Kohavegaard.


Allerede i 1945 købte fængselsbetjent Marius Petersen den ubebyggede grund for 1.500 kr. Da Marius Petersen måtte bygge huset i sin fritid, blev det ofte om aftenen og endda somme tider om natten, at arbejdet blev udført. Derfor kom huset til at hedde ”Luna” - med henvisning til, at det var månen, der i mange tilfælde havde oplyst arbejdspladsen!


Han afhændede atter huset i 1953 til Poul Richardt, der kom fra Køge-egnen. Han var oprindelig landmand, men kom til Helsingør Værft som arbejdsmand og senere til entreprenør Berner Petersen som jord- og betonarbejder. Poul Richardt var gift med Karen - og tilsammen havde de fem børn (Bo, Anker, Eva, Leif og Gitte), hvoraf flere stadig bor i nærområdet.


Det var i øvrigt datteren sygeplejerske Eva Mørch og hendes mand, radiotekniker Peter Mørch, der i 1985 overtog huset. De solgte det atter i 2007 til triumviratet Sisse Bitten Schlatzer, Ole Olander og Aya Makaja Bentsen, der atter i 2012 solgte til Susanne Luckmann og Thomas W. Dalgaard.


Villa ”Luna” fotograferet fra luften i 1959 - før omlægningen af Mørdrupvejen.

Kamma og Marius Petersen - havde sønnerne Ulf og Jørgen.

 
Back to content | Back to main menu