Havegaard - Lokalhistorie for Tikøb Kommune

Søg
Go to content

Main menu:

Havegaard

De enkelte ejerlav > Borsholm > Borsholm By > Borsholmvej

Otto Mathiasen har omkring 1920 nedskrevet sine erindringer om Havegaard:

Havegaard
er der sket mange forandringer med. Den blev først lagt sammen med Skippergaarden. Siden købtes Havrevangen og Brøndmosen fra Borsholmgaard og lagdes ind under Havegaard. Gården ejedes tidligere af Peter Larsen og hans kone, Margrete. Der var to børn: Anders Petersen og Margrete Petersdatter. Da Peter Larsen imidlertid døde tidligt, giftede hans kone sig igen - denne gang med Jens Petersen. De fik imidlertid ingen børn, og Anders Petersen fik derfor gården efter sin stedfader, hvorefter Skippergaarden og Havegaard blev lagts sammen. Anders Petersens kone var fra Torshøj og hed Maren. De havde mange børn, 9 ialt: Søren, Peter, Jens, August, Emil, Karl, Petronelle, Marie og Juliane.

Efter at Anders Petersen havde haft gården i flere år, solgte han gården til Vilgaard, som efter nogle år atter solgte til direktør Becker, som driver den sammen med Borsholmgaard. Vilgaard tjente over 200.000 kr ved den handel, men gik senere fallit med en korn- og foderstofhandel.

Før den tid, hvor Anders Petersen fik Jens Petersens gård, havde han bygget det nuværende stuehus til Havegaard, og drev der hjulmagerværksted. Gamle Havegaard lå mere til vest for den nuværende gård, men der er foretaget så mange forandringer på ejendommen i de sidste 60 år, som jeg ikke kan fortælle her.

 
 
 
Back to content | Back to main menu