Svinggaarden - Lokalhistorie for Tikøb Kommune

Søg
Go to content

Main menu:

Svinggaarden

De enkelte ejerlav > Borsholm > Borsholm By > Borsholmvej

Otto Mathiasen nedskrev omkring 1920 sine erindringer om Svinggaarden:

Svinggaarden
, som nu ejes af Frederik Jensen, og som nu ligger vest for byen, er bygget af den tidligere ejer, Peter Jensen. Gården lå før der, hvor nuværende gartnerbolig findes. Det gamle hus, som findes i haven her, er stuehuset af den gamle gård. Den forrige slægt som boede der, var en mand som hed P. Christensen, men da han blev fordrukken. blev han umyndig og gårde solgt ved tvangsauktion, hvor Peter Jensen købte den for 13.000 Rdl. Det var i halvtredserne. Den nuværende Frederik Jensen havde 2 sønner, Johan og Peter. Sidstnævnte er død som voksen.

Den forrige ejer, Peter Jensen, havde 4 døtre: Petronelle, Trine, Marie og Sine. Den forhen ejer P. Christensen var gift med enken Margrethe. De havde tre børn: Jens, Petronelle og Peter. Margrethe havde været gift før med Jens Munk. Her var der 4 børn: Søren, Lars , Ane Cathrine og Birte. Lars faldt i krigen 1848.

På denne gård fandtes en egetræsbevokset høj, som nu er borte. Den lå temmelig tæt ved Klosterris Hegn og kaldtes Ørnekulen. Heri fandtes nogle gamle begravelser, men der blev ej taget hensyn til hvad der fandtes - Peter Jensen fjernede den uden videre.

 
 
 
Back to content | Back to main menu