Thorshøj Allé - Lokalhistorie for Tikøb Kommune

Søg
Go to content

Main menu:

Thorshøj Allé

De enkelte ejerlav > Horneby > Thorshøj Allé

Denne brochure blev udarbejdet af landsretssagfører Johan Asmussen i København, da arealet ved de to veje ”Thorshøj Allé” og ”Bag Præstegaarden” skulle udstykkes i slutningen af 1930’erne.

Men Asmussens overskrift taler jo om ”en fredelig grund i HORNBÆK” - hvilket jo ikke kan være rigtigt, når der tales om dette område. Imidlertid må det erkendes, at kun de færreste i dag ved at dette område egentlig henhører til Horneby - og kun ved en mere eller mindre tilfældighed blev en del af Hornbæk Postdistrikt for mindre end 100 år siden.

Og så kommer man jo heller ikke uden om, at der sikkert har været mere salg i navnet ”Hornbæk”, end i navnet ”Horneby”. I 1930’erne var Hornbæks navn for længst slået fast som en fashionabel badeby.


Thorshøj Allé  som den så ud før udstykningen. Man ser vejen mod nord, omtrent hvor senere vejen ”Bag Præstegaarden” blev anlagt.

Thorshøj Allé ligger i Horneby

Af Kjeld Damgaard

Brochuren, hvori Thorshøj Allé kvarteret blev udbudt, var fuld af lovord om området: ”Kun 5 fra stranden”, ”Fjernt fra uro og trafik”, ”Nær ved to hovedveje”.

Grundene var mellem 680 og 1250 kvm. store, og der var smukke levende hegn omkring hele kvarteret. Der var tilmed mulighed for at anlægge en plads til tennis– og badmintonbaner -  en mulighed der blev realiseret.

 
Back to content | Back to main menu